Receptet för lycka

Originell, kreativ, inspirerad av tradition men modern. Detta är köksmästaren Bruno Barbieri, stjärnan i årets meny. Fantastiska måltider för alla smaker.

Accessbility

En meny, två jubileer

Recept som sammanfattar en 40-årig karriär. Bruno Barbieris meny har all passion från ett liv helt ägnat åt matlagning. Tolv nya rätter för att fira berättelsen om en berömd köksmästare och Costas 70 år.

En smakresa

Menyn är en resa genom de smaker som har format köksmästaren under åren. Rätter från Emilia Romagna och internationella recept testas på kryssningsfartygen. Unika upplevelser som skapar extraordinära rätter.

Vem är Bruno Barbieri?

Bruno Barbieri föddes i Medicina i provinsen Bologna och är den italienska köksmästaren som har det största antalet stjärnor i Michelinguiden. Han inledde sin karriär ombord på kryssningsfartyg, där han träffade kulinariska kulturer runt om i världen. Efter flera års erfarenhet i de mest prestigefyllda italienska och internationella klubbarna öppnade han slutligen sina restauranger och då tog karriären fart. Han har författat elva kokböcker, är domare i Masterchef Italia sedan 2011 och är en stjärna i välkända TV-program.

Förrätt

Marinerad laxtartar med avokado, räkor och kryddad majonnäs. Mortadellaskum, pistaschnötter och brioche med parmesanostglasyr.

Vegetarisk förrätt

Pumpapaj med senapssås, bräserad svamp, olja och kex med persilja och sesamfrön.

Vegetarisk soppa

Krämig purjolök, potatis, paprika med grillsmak och yoghurt.

Pasta

Tortelloni med örter och getost, rödlök, bacon och ricottaost.

Pasta

Gramigna al torchio med bläckfisk, brödsås, kapris och ärtsås.

Huvudrätter

Havsabborre med aubergine och rökt tomatsås med ansjovis.

Huvudrätter

Oxfilé stekt med smaker av brödsås, med luftig potatis och lagrad balsamvinäger.

Huvudrätter

Anka med taggiasche-oliver, tallegio-grädde (d.o.p), knaprig rotselleri. Varm kompott med kronärtskocka och marinerad fänkål med taralli-pulver (V).

Efterrätt

Friterade och karamelliserade puffar i engelsk sås och rivet apelsinskal från Fourghetti.

Efterrätt

Isnougat med chokladsås och mandelsmak.