Packa och resväska för kryssning tips

Funderar du på vad du ska ta med dig? Har du redan frågat alla dina vänner som också är kryssningsentusiaster och är du fortfarande inte säker?

Oroa dig inte, för vi finns här för att hjälpa dig med råd om vad du ska och inte ska ta med dig och vad du kan hitta ombord.

Garderoberna i våra hytter är mycket rymliga och glöm inte bort att vi har en omfattande shoppinggalleria på alla fartyg där du kan hitta kläder, parfym och accessoarer, en frisör och ett skönhetscenter för alla skönhetsrelaterade behov. En daglig tvättjänst är också tillgänglig.

Så om du går ombord med väskor som inte är överfyllda har du mer plats för souvenirer och gåvor till dig och dina närmaste.

Resmål …

Förbered din resväska! Du behöver packa ner olika saker beroende på vilka länder som ingår på din kryssningsresplan: här är några exempel.

Accessbility

Medelhavet på våren-sommaren

Lätt bagage! Klimatet är behagligt varmt i alla länder vi besöker på våra kryssningar. Glöm inte solskydd för huden, solglasögon och strandkläder. Och en kasse är mycket användbar när du går till stranden.

Medelhavet på hösten-vintern

Även om klimatet inte är idealiskt för stranden är det den perfekta tiden för att utforska städer och kultur. Vi rekommenderar bekväma skor, tröjor och regntäta ytterplagg samt ett paraply som du kan lägga i din väska.

Norra Europa

Glöm inte bort vandringskängorna och kläder för utflykter med sport och friluftsliv, en kamera och en ryggsäck som handbagage. Somrarna är milda i norra Europa, men på morgonen och kvällen är det viktigt att ha en jacka.

Exotiska resmål

Sommarkläder för ett tropiskt klimat, med vattentäta kläder på plötsliga regnskurar, baddräkt, sarong, solskydd. I muslimska länder som Förenade Arabemiraten och Maldiverna rekommenderar vi att du respekterar lokala sedvänjor och inte bär minimala eller provocerande kläder.

World Tour

Så många platser besöks av en kryssning över hela världen ... du kommer inte att kunna ta med hela garderoben hemifrån! Glöm inte: alla nödvändiga handlingar, pass, visum, kamera och några bra böcker.

Fjärran Östern

Vårt råd är att vara förberedd: t-tröja, byxor och solskydd för soliga dagar och vattentäta, heltäckande skor och en tröja för regniga dagar.

Kontrollera listan

Väsentligt för varje resa

Vad som finns ombord

Vad du inte ska ta med

✓Personliga dokument och resehandlingar

✓ Lakan

✗Vapen, ammunition, sprängämnen

✓Läkemedel och medicintekniska enheter

✓Handdukar

✗Fyrverkerier, gaser, smittsamma och giftiga ämnen

✓Skyddsmasker och gel för handdesinficering

✓Kreditkort eller kontanter

✓Tvål, schampo och duschkräm

✗Mat och dryck (med undantag av mat för små barn)

✓Laddare

✓Hårtork

✗Djur (förutom ledarhundar)

✓Solskyddskräm, solglasögon och baddräkter

✓ Handdukar för stranden

✗Hushållsapparater (strykjärn, kaffebryggare, vattenkokare, hårtork, plattång)

✓Blöjor, flaskor och specialmat för små barn

✓Cigaretter, tobak (tillgänglig från butiker och barer ombord)

Se den fullständiga förteckningen över förbjudna föremål

✓Bekväma skor för att njuta av utflykter med glada fötter

✓Spjälsäng, babystol och nappflaskvärmare (på begäran och i mån av tillgång vid bokningstillfället)

 

✓En elegant klänning och en vit topp

 

 

✓En tröja eller ett omslag

 

 

✓Kamera

 

 

 

Och andra saker du behöver veta

Hur mycket får min resväska väga? Hur levereras mitt bagage till min hytt?

Vikt

Bagagets vikt och storlek varierar beroende på om din resa omfattar ett flyg. Om du måste flyga föreskriver reglerna ett enda bagagekolli och en litet handbagagekolli per passagerare. Vi föreslår att du kontaktar ditt flygbolag för att kontrollera de regler som du måste följa.
Om din semester däremot påbörjas från hamnen kan varje passagerare, i tillägg till handbagaget, ta med ett extra bagagekolli för en kryssningsperiod på högst sju dagar, två kollin för en maximal varaktighet på 14 dagar och tre kollin för kryssningar som varar längre än 14 dagar.

 

Bagageinlämning

När du når ombordstigningshamnen och när du stiger av är det enklare än någonsin att transportera ditt bagage. Allt du behöver göra är att sätta fast bagagebrickorna som du får med din kryssningsbiljett, då kommer vi att leverera ditt bagage direkt till hytten.
Kom ihåg att bära personliga tillhörigheter, läkemedel och allt som kan behövas under ombordstigningen i ditt handbagage.

 

Om du behöver ytterligare information kan du kontakta din resebyrå eller våra kryssningsexperter.

Upptäck även ...

Accessbility

Kläder

Under dagen, på kvällen, på utflykter eller under sportaktiviteter behöver varje händelse och upplevelse under Costa-semester de rätta kläderna. Har du glömt något? Våra fartyg har en omfattande shoppinggalleria där du kan hitta det du inte tog med dig.