Nya policyn avbokningsvillkoren

Från och med idag ändrar Costa sin avbokningspolicy så att du kan planera om din kryssning i lugn och ro och kan välja rätt tidpunkt för din resa.

Om du bokar före den 31 augusti har du upp till 48 timmar före avresedatumet för att avbrytaoch skjuta upp din semester till ett annat datum och en annan destination.

Ja, eftersom alla utgifter för kryssningsdelen konverteras till en kredit som du kan använda för en ny kryssning med avgång inom 12 månader efter avbokningsdatumet.

#cruisingsoon

Vilka är de nya särskilda villkoren för avbrytande och uppskjutning av resor som Costa nu tillämpar?

Costa erbjuder dig en gratis uppskjutning med en kreditnota till kryssningens nettopris (inklusive drycker) om du begär att skjuta upp din resa senast 48 timmar innan kryssningen avgår. Eventuella flyg, försäkringar och andra specialtjänster är inte inkluderade på kreditnotan.

Vilka är villkoren för att dra nytta av de nya särskilda villkoren för att avbryta och skjuta upp en resa?

De nya avbokningsvillkoren kommer att gälla för alla nya individuella bokningar som gjorts mellan 24 mars och 31 augusti 2020 vid Last Minute, Basic, Total Comfort och Deluxe-priser på kryssningar som avgår mellan maj 2020 och mars 2021, med undantag för Round the World-kryssningar (hela och segment) ) och de som avgår från Singapore.

Vilka är giltighetsvillkoren för kreditnotan?

Kupongen är giltig i 12 månader från dagen för utfärdandet och kommer att gälla för varje ny bokning av en kryssning som avgår före november 2021.

Hur kommer det att vara möjligt att använda kreditnotan?

Krediten kan användas på byrån där bokningen gjordes, eller vid bokningar som gjorts via vår webbplats costacroisieres.fr, samt via vårt Costa Crociéres kundkontaktscenter, då du använder krediten genom att ringa numret 0 800 730 447. När det gäller en bokning som gjorts via en byrå, kan kreditnotan uteslutande användas med byrån där bokningen gjordes. I vilket fall som helst är denna kreditnota nominativ och inte överförbar.

Vad händer om det finns en skillnad mellan kreditnotan jag får och den kryssning som jag vill boka nästa gång?

Om priset för kryssningen på din nya bokning är högre än kreditbeloppet, måste du naturligtvis betala skillnaden mellan de två beloppen. Alternativt, om priset på kryssningen på din nya bokning är lägre än värdet på kreditnotan, har du två alternativ: du kan använda den för ytterligare tjänster relaterade till den bokade kryssningen eller använda den för en framtida bokning, medveten om att dess giltigheten förblir 12 månader från dagen för utfärdandet. Det kommer att vara möjligt att lägga till en kredit ombord lika med skillnaden.

Bokad kryssning i september/oktober?

Är du inte säker på om du kan åka på kryssningen?

Du kan ändra din bokning och lämna inom 12 månader.

Hur fungerar det?

Kontakta våra kryssningsexperter på +46 (0)8 51 98 95 14 eller din resebyrå.

NY

Om du väljer att skjuta upp din kryssning i september/oktober erbjuder vi dig en kredit på € 100 eller € 150 att spendera ombord per person, beroende på varaktigheten på din kryssning.

FAQ

Vilka är de speciella villkor för uppskjutning av en kryssning som Costa nu använder?

Costa erbjuder dig en gratis uppskjutning av kryssningen. Avbokningsavgifter för den första kryssningen (exklusive flyg) och eventuella dryckepaket kommer inte att tillämpas. Alla avbokningsavgifter för flygningar som bokas för kryssningen förblir kundens ansvar.

Vilka är villkoren för att dra nytta av de särskilda uppskjutningsvillkoren?

Detta initiativ gäller kryssningar bokat och bekräftat före 24 mars 2020. Det är inte retroaktivt och gäller inte kryssningar som redan har avbrutits.

Hur kan jag dra nytta av de nya avbokningsvillkoren?

Ändringen måste göras resan genom att ringa Costa Cruises samtals- och bokningscenter och samtidigt boka en ny kryssning med avresedatum inom 12 månader efter dagen för den avbrutna kryssningen. Den nya bokningen kommer att göras till de priser som tillämpades vid tidpunkten för den nya bokningen, oavsett specialpriser, fördelar eller kampanjer som tillämpades vid den första bokningen. På grundval av de vanliga allmänna försäljningsvillkoren.

Kan jag avbryta kryssningen en andra gång?

Endast en datumändring är tillåten per bokning. I händelse av att den nybokade kryssningen avbryts kommer avbokningsavgifterna att vara de som beskrivs i Costa Cruises allmänna försäljningsvillkor.