Medelhavet

Din Medelhavskryssning kommer omfatta historia, kultur, landskap och berömda turistmål. ”Mare Nostrum”, civilisationens vagga, ger oss landskap som är riktiga pärlor och skiftar med varje säsong.

Varje hamn är ett historiskt underverk, en överraskning, en dröm. Costa Cruises låter oss upptäcka Europas historiska rötter runt Medelhavet. Grekland, med sin historia och legender, blickar ut över det vackra havet från sina storslagna monument. Italien med alla sina olika nyanser från norr till söder. Sedan Frankrike, med dess elegans och härliga landskap, stolta och glada Spanien, med sina vackra öar: Balearerna och Kanarieöarna. Medelhavsköket ger oss andra nöjen: vi tar ett glas prosecco och en uppfriskande sangria och smakar på blandningen av grönsaker, färsk fisk, pasta, soppor, pizza och paella, som gör Medelhavet till ett njutarens paradis.

Hamnar i fokus

Barcelona

Barcelonas nattliv. Bland ”ramblas” upptäcker du mängder av god mat och öl, men är alltid under Gaudis vaksamma uppsikt, han vars arkitektur fångade och uttryckte Barcelonas själ.

Santorini

Klipporna på ön Santorini glänser med de skinande vita husen som står dominerande på toppen av berget.

Neapel

Neapel är hjärtat av Medelhavet. En oöverträffad stad där allt blir en angenäm upplevelse. Njut av en läcker pizza, sfogliatelle och kaffe. 

St. Cruz de Tenerife

Hamnen i Santa Cruz de Tenerife karaktäriseras av en blandning av kulturer som samexisterat i harmoni med varandra.

Venedig

Venedig, romansens hem, staden på vattnet par excellence, också känd som La Serenissima. 

Oförglömliga utflykter i land

Några av de vackraste ögonblick du kan uppleva på en kryssning.