Nordeuropa

Det tydliga, kalla, skarpa ljuset följer med oss på vägen till norra Europa. Ge dig ut på ett unikt äventyr bland labyrinter av stenar, där glaciärer längs havet och små, färgglada byar välkomnar oss som i en saga.

Den orörda, stolta skönheten i vildmarken som dominerar de norra haven återspeglar vikingarnas egenskaper, en gång mästare på dessa farvatten. Vi beundrar det majestätiska i de norska fjordarna ombord på våra Costa-fartyg under våra kryssningar i Nordsjön. Vi seglar i de stora vattenlabyrinterna som gröpts ur av vattnet som har trängt in i hjärtat av marken i flera kilometer och vi beundrar storslagna landskap: de pittoreska nordiska byarna vid foten av klippor och berg där imponerande vattenfall från glaciärerna störtar rakt ner. Det vackra med moderna städer som Oslo och Stockholm ska man njuta av, liksom rikedomen i Sankt Petersburg och Köpenhamn, med den lilla sjöjungfrun från Hans Christian Andersens saga som blinkar åt oss från sin sten mitt i havet.

Hamnar i fokus

Bergen

Varven i Bergen är ett av UNESCO:s världsarv på grund av deras historiska värde, de små färggranna husen ser ut att komma från en saga.

Köpenhamn

Köpenhamn är perfekt att utforska med cykel: de trånga gatorna och små broarna kan innesluta all den magi som inspirerade Hans Christian Andersens berättelser.

Sankt Petersburg

Ett stopp i hamnen i St. Petersburg tar oss till tsarernas hov. Prakten i den historiska stadskärnan kommer inte att lämna dig orörd.

Tallinn

Tallinn är en av de vackraste europeiska huvudstäderna som vi möter på vår Costakryssning i norra Europa. Den gamla staden som har förklarats ett UNESCO-världsarv.

Oförglömliga utflykter i land

Några av de vackraste ögonblick du kan uppleva på en kryssning.