Costa Smeralda

Havet har hittat sitt vackraste land: Costas nya flaggskepp

Det nya Costa Cruises-flaggskeppet är en hyllning till Italien och dess oöverträffade skönhet. Ombord på Costa Smeralda är varje resa en upplevelse av gästfrihet, smak, stil och välbefinnande som hämtar inspirationen från det vackra landet. En kryssning mellan platsens magi och smakernas antydningar, i ett kalejdoskop med känslor om att bo och dela med dina nära och kära, med förmånen av ett unikt perspektiv: havet.
Även unikt är respekten för miljön: med Costa Smeralda blir passionen för havet hållbar tack vare LNG-förbränning som är renast i världen.

Fartygsdopet

2019-11-03
Välj invigningsresorna med Costa Smeralda! I tillägg till spänningen med en kryssning kommer du att ha förmånen att delta i den exklusiva ceremonien som hälsar dig välkommen till det "vackra landet vid havet". En unik firande, med en exceptionell internationell gudmor. Och sedan fyrverkerier över Savona, gastronomiska specialiteter och ögonblick av rent nöje.

Accessbility

Vernissage-kryssningar från Hamburg

Mellan Nordsjön, Atlanten och Medelhavet får du upptäcka huvudstäderna i Europa. Hamburg, Rotterdam, Lissabon ... Följ med oss den 20 oktober och utforska allt från Hercules exotiska pelare och den gamla hamnen i Marseille till Gaudís visionära konst i Barcelona.

Invigningskryssning från Savona

Medelhavet välkomnar dig med sitt ljus, sina färger och sina dofter. Från Ligurien till Provence, från Katalonien till Lazios kuster – låt dig förföras av de unika landskapen och städerna: Savona, Marseille, Barcelona, Civitavecchia. Avresa den 3 november.

Hytten, staden i ett rum

Nyheter om Costa Smeralda

Stil och design ”Made in Italy” kombineras i harmoni i rymliga, eleganta och bekväma hytter. Det grafiska mönstret på möbler, färger och former är inspirerat av staden som ger däcket sitt namn och skapar en avkopplande familjär stämning.
De nya utsides Terrace-hytterna, med den ljusa verandan och balkong med utsikt över vågorna, erbjuder en riktig oas med intimitet och avkoppling, under frukosten, en aperitif eller bara en stund i havsluften då du lyssnar på havets vågor.

Accessbility

Colosseum

”Möt mig på torget!”. Costa Smeralda har ett stort hjärta. Colosseum är ett område på tre däck i mitten av fartyget, där du kan njuta av oavbrutna upplevelser på de ljusa skärmarna, smutta på ett glas bubbel och beundra havet.

Costa Design Museum

En hyllning till italiensk design kan inte missas med den italienska symbolen: Costa Design Museum är ett kryssningsmuseum där du kan hitta objekt från 1900-talet som har undertecknats av stora italienska designer som har skapat historia.

De bästa torgen på resan i Italien

Välkommen till Piazza di Spagna, med dess stora trappa i aktern och balkongen med ett kristallgolv som är upphängt över havet. Och vad sägs om Trastevere, ett torg par excellence, vid fartygets för: för möten, umgänge och nöje.

Pool i sjunde himlen

Det du kommer att uppleva på däck 18 blir en verklig upplevelse i sjunde himlen! Den blir som att ha tillgång till en av de vackraste semesterorterna vid de italienska kusterna, eleganta vita inramade strukturer, himlen ovanför dig och havet omkring dig.

Visste du att ...

Framtiden för hållbara kryssningar

100 % av energin som driver Costa Smeralda kommer från LNG (Liquefied Natural Gas): ett val som gör det möjligt att minska utsläppen av skadliga gaser och nå nya viktiga mål för hållbarhet i miljön.

Costa Smeralda och Costa Cruises

Det nya fartygets namn är en hyllning till Italiens skönhet och en av landets mest berömda platser. Samarbetet mellan Costa och konsortiet som skyddar och främjar varumärket ”Emerald Costa” omfattar ett fullspäckat schema med gemensamma initiativ.

Italiens finaste

Komplex, passionerad och intensiv. Italiens finaste är en stolthet som ska delas. Tolkad av en drömlag av arkitekter: Rockwell Group och Jeffrey Beers Intl., Dordoni Architetti, Partner Ship Design, under kreativ ledning från Adam D. Tihany.

Specifikationer

Costa Smeralda

 

Bruttovikt:   182 700 ton

Antal hytter: 2 612

Gästkapacitet: 6 518

Längd: 337 m

Antal restauranger: 11

Besättningskapacitet: 1 678

Antal däck: 20

Antal pooler: 4

Marschfart: 21,5 knop

 

Digitala bilder är endast avsedda för illustrerande ändamål och återspeglar inte platsernas verklighet.