Vårt företag: en värld i rörelse | Costa Cruises

Om oss

Costa Group 

Costa Group är det enda rederiet i branschen som för den italienska flaggan och den största italienska researrangören. Vi är en del av Carnival Corporation & börsnoterat i London och New York, världsledande inom sektorn med en flotta på 103 fartyg (fler än 11,5 miljoner gäster transporterades 2016) hos Costa Group vars varumärken är Costa Cruises och AIDA Cruises.

27 fartyg i drift ger en total kapacitet på ca. 76,000 bäddar. Koncernen har sitt huvudkontor i Genua och är verksam över hela världen, främst med resplaner till Medelhavet, Nordeuropa, Östersjön, Västindien, Nord- och Centralamerika, Sydamerika, Förenade Arabemiraten, Indiska oceanen, Fjärran Östern och Afrika.

Före 2021 kommer sex av flottans fartyg att ingå i nästa generation som har tagits fram i enlighet med kriterier för ansvarsfull innovation och är därigenom avsedd att fastställa trenden för hela branschen.

 

 

Costa Cruises: GRÄNSLÖSA VYER

Under 70 år har Costa Cruises stått för gästfrihet och italiensk stil.

Vi har alltid arbetat med en passion för att se till att våra gäster upptäcker de vackraste resmålen runt om i världen, med möjlighet att utforska landskapet och ta reda på mer om de olika kulturerna på fem kontinenter, med yttersta respekt för deras identitet.

I rollen som det enda kryssningsrederiet som för den italienska flaggan inser vi ansvaret och privilegiet med att få vara bärare av Italiens värderingar över hela världen och med att representera vårt land i de hamnar vi besöker.

För Costa spelar ansvarig innovation en avgörande roll för framtidens fartygsdesign och utvecklingen av upplevelser ombord som vi utformar med största omsorg och detaljrikedom för att tillhandahålla semestrar som uppfyller lokala realiteter och uppleva dem för att bli alltmer ansvarsfulla resenärer.

Resor under 70 år

Från vår första resa med Anna C den 31 mars 1948, från Genua till Buenos Aires, har det gått nästan 70 år och även idag seglar vi på haven runt om i världen och är stolta över att föra den italienska flaggan.

 

Vi har inte stoppat sedan dess. Under alla dessa år har vi samlat många berättelser att föra vidare: en för varje fartyg. Franca C, till exempel, var det första fartyget i världen som byggdes för kryssningar. Det var 1957. Med tiden har former, storlekar och inredningar ändrats och balkonger introducerades för de flesta hytterna. Passagerarnas smaker och behov har också utvecklats, men våra värderingar har förblivit oförändrade på samma sätt som vårt åtagande om att ständigt sätta kunden i centrum för våra tankar.

 

Det är därför som vi lade ut en kurs som betraktar innovation och hållbar utveckling som en grund för vår framtid. För detta strävar vi efter att minimera vår inverkan på de resmål som vi besöker med dig.

Accessbility

Arbeta hos oss

Att gå in i Costa Cruises värld innebär att arbeta i en dynamisk och mångkulturell miljö där utbytet av expertis är en ständig källa till yrkesmässig och mänsklig tillväxt.

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig del av kulturen hos Costa Cruises. Vår approach består av forskning, innovation och långsiktig vision i syfte att skapa fullständig integrering av hållbarhet.