Doha

Den livliga huvudstaden och folkrikaste staden i Qatar väntar oss med en blandning av moderna skyskrapor och pittoreska souker. 

Doha är belägen på den centrala östkusten av halvön Qatar, endast 500 kilometer från de mest berömda städerna i Förenade Arabemiraten: Abu Dhabi och Dubai. Till skillnad från det senare, är Doha är ett välkänt turistmål men erbjuder en del intressanta attraktioner och ett glittrande skyline som ständigt förändras. 

Moskén i Phanar och dess stora souker ligger i hjärtat av stadens centrum. Den nybyggda moskén är ett bra exempel på den islamiska arkitekturen, med den speciella spiralminareten, vilken är helt lika från vilken vinkel du än tittar på den. Se den också på natten när den är förstärkt med fantastiska ljuseffekter. I de närliggande soukerna kan du fördjupa dig i mellanösternstilen: färger, dofter, typiska små butiker som endast drivs av män, tyger och traditionella klänningar. Den mest värdefulla delen är dolda i guldsouken där guld säljs enligt dess vikt och är av god kvalitet.

Missa inte:

• Moskén i Fanar

• Souk

• La Corniche-promenaden

 

Oförglömliga utflykter i land

Några av de vackraste ögonblick du kan uppleva på en kryssning.