Khalifa bin Salman

Banan öppnades 2009, Khalifa Bin Salman är Bahrains internationella hamn: en toppmodern uppvisning från ett litet land med antik kultur.

Vår kryssning upptäcker Persiska viken, samt Oman och Förenade Arabemiraten. Destination Bahrain, eller ”de två havens kungarike” eftersom dess territorialvatten gränsar till Saudiarabien i väster och Qatar i söder.  Bahrain är det minsta landet på den arabiska halvön, bildat av en ögrupp bestående av 33 öar som förbinds med broar och sand.

Från anloppshamnen är det ett måste att åka på utflykt till Manama, den attraktiva huvudstaden, här finns bland annat Bahrain International Circuit, känd som ”Sakhir”. Staden visar upp en imponerande arkitektonisk hyllning till moderniteten medan de storslagna templen vittnar om djupa rötter i gamla traditioner som falkjakten, en nomadisk sedvänja. Här kan du gå vilse i den mystiska skönheten i den enorma Al-Fatih-moskén, prydd med heliga föremål och material från hela världen. Missa inte att beundra Bahrain World Trade Center, ett avancerat experiment i hållbar miljö, vilket blir särskilt charmigt i ett oljeland.

Missa inte:

  • Bahrains Nationalmuseum,  en panorama till den lokala kulturen
  • Qal’at al-Bahrain, 1500-talsfortet som byggdes av portugiserna 
  • Gravplatserna i byn A’Ali, med anor från bronsåldern

 

Oförglömliga utflykter i land

Några av de vackraste ögonblick du kan uppleva på en kryssning.