Liverpool

En UNESCO världsarvsstad och födelseorten för de legendariska Beatles. Liverpool ligger i nordvästra England och grundades på floden Merseys högra strand vid sammanflödet med Irländska sjön. Det är en livlig stad full av saker att se och göra, perfekt för de som älskar kultur och de som söker avkoppling. Vi kommer att besöka dess teatrar, traditionella pubar, historiska byggnader, katedraler och gator där det erbjuds livemusik, festivaler och alla sorters evenemang.

Staden är uppsatt på UNESCO:s världsarvslista som ett Maritime Mercantile City och Liverpool har även den högsta koncentrationen av museer i hela Storbritannien bortsett från London, många av dem med gratis inträde. Vi gör ett besök i Albert Dock och andra pirar som gjorts om och förvandlats till livliga och intressanta områden med museer, butiker och attraktioner. Tate Gallery, sjöfartsmuseet Merseyside och Beatles Story Museum är verkligen värda ett besök. Även dess katedraler är imponerande; inklusive den massiva nygotiska Cathedral Church of Christ och den futuristiska Metropolitan Cathedral of Christ the King med dess spännande runda form. Liverpool är Beatles stad och länken till deras musik är väldigt stark, du kan utforska deras historia och besöka Cavern Club i Matthew Street eller flera musikfestivaler.

Missa inte:

  • Byggnaderna Royal Liver Building, Cunard Building och Port of Liverpool Building vilka lokalbefolkningen döpt till the three graces.

  • Walker Gallery, ett av Storbritanniens viktigaste konstgallerier.

  • En rundtur i staden i en klassisk svart taxi genom Penny Lane och alla andra platser som blivit kända genom the Beatles.

 

Oförglömliga utflykter i land

Några av de vackraste ögonblick du kan uppleva på en kryssning.