Praia Da Vitoria

Charmen och mystiken från Azorerna: den kärva skönheten från dess vulkaniska ursprung, det isolerade läget i hjärtat av Atlanten. Praia de Mar är ett stopp på vår kryssning och möter oss i den breda bukten på den norra östkusten på Isla Terceira i den östra delen av ögruppen.

Praia var ett centrum för de första bosättningarna och övergav titeln som huvudstad till närliggande Angra 1476. Men staden har byggts om på senare tid och övertagit rollen som den viktigaste anhalten utanför ön Terceira med ny och omfattande turism och en handelshamn där vår utflykt inleds.
Praia kan skryta med en lång vit strand med utsikt över Atlanten, populär bland vindsurfare för sina ständiga havsvindar. En känsla av elegant modernitet och en gammal stad full av militära, civila och religiösa byggnader från olika tidsepoker lever i harmoni under det massiva klocktornet av Igreja Matriz. Här och på andra håll märker du av återuppbyggnaderna efter skadorna som staden drabbades av under den stora jordbävningen 1980. Smala gator och färggranna hus med traditionella karmfönster är en annan sevärdhet i denna välkomnande stad.
Missa inte:

  • Igreja Matriz de Santa Cruz, en imponerande 1400-talskyrka

  • Paços do Concelho med frihetsgudinnan

  • Tourada à corda, den typiska Azoreanska tjurfäktningen och den äldsta lokala fritidssysselsättningen

Oförglömliga utflykter i land

Några av de vackraste ögonblick du kan uppleva på en kryssning.