Rarotonga

Nedsjunken i en atmosfär av ren förtrollning, fascinerar den största av Cooköarna med sina blå laguner och vita sandstränder.  

Kryssningen tar dig till att upptäcka underbara stränder, varma vatten, kristallklart och rik på fisk och koraller: alla karakteristiska drag för denna plats. Rarotonga är den största av Cooköarna, södra stillahavets skärgård och huvudstaden Avarua är belägen här. Ön som är av vulkaniskt ursprung, är också rik på spetsiga toppar och dolda vattenfall. De mest kända av dessa är Wigmore’s vattenfall som inhyser en stor mångfald när det gäller djurliv och frodig vegetation, alla som väntar på att upptäckas. 

En annan perfekt plats att uppleva naturens skönhet är Maire Nui botaniska trädgård. Något du inte bör missa är den livliga matmarknaden "Punanga Nui" i Avarua: ett utmärkt tillfälle att prova lokala rätter och uppleva kulturen på plats.

Cooköarna, ett tidigare brittiskt protektorat, är nu en parlamentarisk demokrati med självstyre i fri förbindelse med Nya Zeeland. Engelska är ett av de officiella språken, men Māorispråket på Cooköarna har också spridits och en variant som kallas "Rarotongan", från namnet på ön.

Missa inte:

• Avarua

• Wigmores vattenfall

• Maire Nui botaniska trädgårdar