COSTAS SÄKERHETSPROTOKOLL, FÖR DIG

Vi vill att du ska uppleva en oförglömlig semester i lugn och ro och därför har vårt hälso- och säkerhetsteam och en grupp oberoende vetenskapliga experter tagit fram Costas säkerhetsprotokoll. Dessutom är vi det första kryssningsföretaget som har erhållit ett certifikat om biosäkerhet från Rina och vi följer noga säkerhetsanvisningarna från Cruise Lines International Association (CLIA).

Accessbility

Här är Costas säkerhetsprotokoll

Åtgärder för att ytterligare skydda din hälsa inklusive nya driftsprocedurer som har anpassats till följd av COVID-19-situationen och i enlighet med nationella och internationella hälsostandarder.

Accessbility

1. EXTRA OMSORG OM VARJE ENSKILD PASSAGERARE

INCHECKNING ONLINE


Incheckningen sker helt online och öppnar 72 timmar innan din avresa. För att få en båtbiljett måste du fylla i ett frågeformulär som intygar din hälsosituation.

UPPDELADE PÅSTIGNINGSTIDER

Påstigningstiderna är uppdelade för att göra det möjligt att följa reglerna för social distansering och säkerställa säker ombordstigning. Därför är punktlighet så viktigt.

KONTROLL VID TERMINALEN

Vid ombordstigningsterminalen sker en snabb hälsokontroll av samtliga gäster som inkluderar kontroll av kroppstemperatur och ett diagnostiskt covid-test*.

Accessbility

2. EN SMART SEMESTER

MYCOSTA

Det bästa sättet att garantera din säkerhet ombord är att boka i förväg Gå till www.mycosta.com innan du avreser: spara tid så att du inte behöver checka in vid receptionen!

COSTA APP

Din smarttelefon är en mycket viktig reskamrat! Tack vare Costa App och QR-koderna kan du nu njuta av en underbar semester med total digital säkerhet. Och det innebär också mindre papper att kasta bort!

MONITORER OMBORD

Det finns andra sätt du kan hålla dig informerad om nyheter ombord: Du hittar digitala skärmar och interaktiva monitorer i allmänna utrymmen, en särskild Informations-TV -kanal i hytten och den nya Call Me-tjänsten (Ring mig), samt en bekväm personlig assistans hyttelefonen.

Accessbility

3. MER PLATS FÖR DIG

BELÄGGNINGEN PÅ DET LILLA FARTYGET

Antalet passagerare ombord har dragits ner för att möjliggöra social distansering och garantera en säker och angenäm båtresa.

OMBYGGDA MILJÖER

De gemensamma utrymmena och avkopplingsrummen har gjorts om så att de helt uppfyller de säkerhetsnormer du är värd: detta innebär att de endast är tillgängliga för ett begränsat antal personer åt gången.

SÄKERHETSSKYLTAR

Skyltningen på alla högtrafikerade områden på båten och personalen ombord hjälper dig att enkelt hitta runt och att upprätthålla korrekta säkerhetsavstånd.

Accessbility

4. NJUT AV HELA BÅTEN PÅ ETT SÄKERT SÄTT

SKYDDSMASK

Precis som på land måste skyddsmasker bäras när du befinner dig i allmänna utrymmen ombord (kirurgiskt eller överlägset skydd). Genom att göra detta skyddar du din egen hälsa och dina medresenärers!

HANDDESINFICERING

För att hjälpa dig att alltid hålla dina händer rena och desinficerade finns det ett stort antal behållare med desinficeringsgel i alla huvudutrymmen.

ENHETER FÖR BESÄTTNINGEN

Besättningen har också nödvändig skyddsutrustning för att kunna utföra sitt arbete med högsta hälsostandard.

Accessbility

5. FRUKOSTEN ÄR SERVERAD

ÅTSKILDA BORD

Våra restauranger är förberedda för att ta hand om dig på bästa sätt samtidigt som social distansering respekteras. För att garantera säkerheten för alla våra gäster ber vi dig att endast sitta vid bordet med resesällskapet som ingår i din bokning.

LÅNG TID FÖR MÅLTIDER

För att beställa frukost och lunch kan du gå till huvudrestaurangerna helt i lugn och ro, när du vill, längre tid än vanligt..

SMARTPHONE-MENY

Skanna QR-koden som du hittar vid borden, i restaurangerna och barerna, för att se måltids- och dryckesmenyn varje dag direkt på din smarttelefon. Om du vill beställa vid disken, följ säkerhetsskyltarna.

Accessbility

6. NÖJEN NONSTOP

EN HELT NY MILJÖ

Njut av de nya formerna av underhållning som vi har utformat, med shower som upprepas flera gånger under veckan och låter alla ha kul samtidigt, medan regler för social distansering följs.

SÄKRA GYM- OCH VÄLBEFINNANDEANLÄGGNINGAR

Håll dig i form på gymmet, roa dig på kasinot eller koppla av med våra spa-behandlingar eller vid poolen, i enlighet med de skyltar och begränsningar för antal personer som anges.

SÄKERHET ÄVEN FÖR BARNEN

Även barn kan ha roligt helt säkert: Squok-klubben desinficeras flera gånger om dagen och är öppen på vissa tider och är tillgänglig för ett begränsat antal personer.

Accessbility

7. EXKLUSIVA RESOR

COSTAS SÄKRA UTFLYKTER

För att skydda din hälsa, övriga gäster och besättning, kan du endast stiga iland om du köper en av våra säkra utflykter.

SÄKERHET PÅ BUSSAR

Våra bussar desinficeras efter varje användning. Social distansering garanteras genom att minska beläggningen. Dessutom bär våra reseguider alltid skyddsmasker.

COSTAS SÄKRA UTFLYKTER

För att skydda din och resten av passagerarnas och besättningens hälsa är avstigning endast möjligt i samband med köp av en av våra säkra utflykter.

Accessbility

8. REN LUFT OCH DESINFICERADE MILJÖER

DESINFICERADE ALLMÄNNA UTRYMMEN

De allmänna utrymmena desinficeras flera gånger om dagen med nya desinficeringsmetoder inklusive virusdödande sprejanordningar.

DIN HYTT ÄR DESINFICERAD

YDin hytt desinficeras också med virusdödande medel som utförs av utbildad personal ochde rengörs och desinficeras varje dag.

NYA FILTER FÖR LUFTKVALITET

Ombord på båten är luften du andas av hög kvalitet tack vare de nya högeffektiva filtren. Våra ventilationssystem ombord erbjuder optimal filtrering av frisk luft utifrån vilket minimerar cirkulationen av inneluft.

Accessbility

9. RÄKNA MED OSS OM DU ÄR OROLIG ÖVER NÅGOT

SÄKERHETSPROTOKOLL

Alla medlemmar i vår besättning har genomgått särskild utbildning som rör efterlevnad av säkerhetsprotokoll och -praxis.

INTERVENTIONSÅTGÄRDER

Om några gäster visar tecken på hälsoproblem är våra besättningsmedlemmar utbildade för att reagera omedelbart med fastställda interventionsrutiner.

KONSTANT ÖVERVAKNING

Alla besättningsmedlemmar genomgår dagliga kontroller av kroppstemperatur och deras hälsotillstånd övervakas konstant.

Accessbility

10. EXPERTER UPPDATERAS KONSTANT

UTRUSTAT HÄLSOCENTER

 

All Costa-fartyg är utrustade med ett fullt utrustat hälsocenter som består av utbildade läkare och sjukvårdspersonal som uppdateras kontinuerligt i hälsoprotokoll och -standarder för att bekämpa spridningen av covid-19.

 

VÅRA GÄSTERS OCH VÅR BESÄTTNINGS HÄLSA ÄR VÅR FRÄMSTA PRIORITET..

 

* Om du bor i ett riskområde eller har haft nära kontakt med personer från ett riskområde de senaste 14 dagarna före avgång (baserat på de officiella uppgifterna som finns tillgängliga om spridningen av COVID-19) måste du göra ett RT-PCR-test (svabbtest) vid terminalen.
Det är därför viktigt att före avgång kontrollera om Sverige är ett av de länder som är i riskzonen för vilka RT-PCR-testning är obligatoriskt.
Listan över riskområden kommer att finnas tillgänglig här.

Vanliga Frågor

sida 1 av 1

Filter Stäng