Avboknings- och ersättningspolicy

Genua, 22 april 2021 - Den närmande sommaren tillkännager möjligheten att äntligen planera stunder av fritid, avkoppling och semester till sjöss och i solen. Vi förbereder oss för att välkomna våra passagerare för denna förtjänta sommaruppehåll och tillkännager idag vårt program för sommaren 2021 med ett förstärkt sanitetsprotokoll och nya upplevelser för kryssningar i magnifika destinationer i Medelhavet.


Dessa nya resvägar ger förlängda mellanlandningar i hamnar och inrättar exklusiva utflykter för kryssningspassagerare. Kryssningarna kommer att drivas av två fartyg i västra Medelhavet och två i öster, med destinationer i Italien, Frankrike, Spanien, Grekland och rutter som är tillgängliga genom tretton olika ombordstigningshamnar. Varje fartyg kommer att följa Costa Safety Protocol, Costa: s förstärkta hälsoprotokoll, både ombord och under utflykter.


"Vi har uppdaterat vårt program för sommaren på grundval av ett allt tydligare scenario för öppnandet av hamnar och destinationer, vilket gör att vi kan planera verksamheten och välkomna våra kunder så att de kan dra nytta av sin semester hos oss", säger Mario Zanetti, President för Costa Cruises. "Vi har valt närliggande destinationer för våra europeiska kunder i Medelhavet, så att de kan upptäcka eller återupptäcka dem på ett unikt sätt. Vi kan nu meddela att Costa sommar verkligen börjar! Vi ser fram emot att välkomna våra passagerare, stamgäster och nykomlingar. De kommer att kunna dra nytta av en högkvalitativ tjänst och upptäcka underbara destinationer i lugn och ro tack vare vårt förstärkta hälsoprotokoll ".

Nya resvägar i sommar kommer att omfatta utökade mellanlandningar i hamnar, så att passagerarna kan njuta av utflykterna mer. Vi introducerar också ett nytt utflyktsprogram som gör att kryssningspassagerare kan upptäcka exklusiva destinationer utanför allfartsvägarna. Aktiviteterna ombord på fartyget kommer att berikas med nya gastronomiska förslag, särskilt med måltider som är specifika för de destinationer vi ska segla till.


De två senaste och innovativa fartygen i vår flotta kommer att segla i västra Medelhavet: först Costa Smeralda, fartyget som drivs av flytande naturgas (LNG), sedan Costa Firenze, det nya fartyget inspirerat av den florentinska renässansen som levererades senast December och som kommer att göra sina första kryssningar.


Som nyligen meddelats var Costa Smeralda det första fartyget som seglade.
Det kommer att välkomna kryssningspassagerare för vistelser på tre och fyra dagar, vilket gör att de kan njuta av en kort upplevelse, men också för en veckas kryssningar runt Italien med stopp i Savona, La Spezia, Civitavecchia, Neapel, Messina på Sicilien och Cagliari på Sardinien. Denna italienska färdväg kommer att förlängas till 3 juli 2021, då kryssningar kommer att erbjudas från Savona till Marseille, Barcelona, ​​Palma, Palermo och Civitavecchia under flera veckor.


Från den 4 juli kommer Costa Firenze att erbjuda en kryssningsresa i Italien
 med en resväg som inkluderar Savona, Civitavecchia, Palermo, Neapel, Messina och Cagliari. Sedan, från 12 september till mitten av oktober, kommer Costa Firenze att erbjuda en veckas kryssningar som inkluderar Savona, Civitavecchia, Palermo, Neapel, Ibiza, Barcelona och Marseille.


I östra Medelhavet kommer två andra fartyg att segla: Costa Luminosa och Costa Deliziosa. Costa Luminosas avgång bekräftas den 16 maj från Trieste och dagen efter från Bari. Han kommer att besöka de grekiska destinationerna Korfu, Pireus (Aten), Mykonos och Katakolon. Costa Deliziosa börjar sina resor den 26 juni, med veckolånga färdvägar i Italien och Grekland, med en dag och natt lång mellanlandning i Mykonos.


Vi arbetar för närvarande med nationella och lokala myndigheter i destinationsländerna för att definiera villkoren för dessa program.


Sommarsäsongen i norra Europa och alla andra kryssningar som planeras fram till september 2021, som inte inkluderar de färdplaner som meddelas idag, avbryts på grund av osäkerhetsnivån när det gäller återupptagande av flera destinationer. Denna osäkerhet tillåter oss hittills inte att garantera genomförandet av de planerade rutterna. Costa rekommenderar för närvarande resebyråer och dess berörda kunder om dessa förändringar.

Inställd kryssning?

Alla kryssningar fram till maj 2021 kommer att omfattas av ändringar eller avbokningar. Kontakta våra kryssningsexperter på +46(0)851989514 eller din resebyrå för att lära dig mer om vår ersättningspolicy.